Defend your childhood! Jucării hand made din lemn natural, pentru copii cu vârsta 4+ ani. Replici adaptate după modele de arme clasice, ce funcționează pe bază de mecanism cu elastic. Cartușele sunt elastice din cauciuc ce se folosesc pentru legarea bancnotelor: diametru: 50 mm, grosime: 1.5 mm.


Preț: stoc - 1buc

Revolver Colt Navy 1851

Revolverul Coltul Navy 1851 este un simbol pentru Vestul Sălbatic, mai mult decât orice alt revolver și a fost proiectat de Samuel Colt între 1847 și 1850. A fost fabricat până în 1873, când revolverele ce foloseau cartușe deveniseră deja populare și folosite pe scară largă. Denumirea oficială a fost "Colt Revolving Belt Pistol of Naval Caliber" în traducere Revolver de centură Colt calibru Naval, dar popular a fost denumit și cunoscut "Revolver Navy". Încărcătura se făcea prin față și era fie din pulbere neagră, bile și gloanțe, fie din cartușe din folie metalică ori cartușe din hârtie combustibilă. Indiferent de varianta de încărcare, absolut toate combinațiile erau inițiate de o capsă dintr-o sare a mercurului care se aplica în spatele fiecărei camere de explozie. Are un sistem de ochire mai ingenios, ce este compus din cuiul cătării din alamă fixat în vârful ţevii şi cătarea care este de fapt un șanț în formă de V situat pe partea de percuție a cocoșului prin care cuiul cătării se vede numai când cocoşul este armat pe spate în poziția de tragere. Cu toate astea, Revolverul Colt Navy e recunoscut și apreciat pentru precizia sa.
Sursa - www.politisti.ro

Jucăriile sunt confecționate din placaj de fag de 4 mm grosime, tăiate la laser și asamblate manual. Sunt realizate integral din lemn, iar mecanismul interior este angrenat de elastice ce se găsesc cu ușurință la orice magazin de birotică.

Drept muniție se folosește același tip de elastic (de cauciuc), din cele ce sunt întrebuințate și la legarea bancnotelor: diametru elastic: 50 mm, grosime cauciuc: 1.5 mm

Se pot încărca 7 elastice, distanța de tragere este de 6m.

Dimensiune jucărie: Lungime 38cm,  Lățime 13cm,  Grosime 2cm la mâner, 4,5cm la butoiaș, Greutate 160g.

Potrivit pentru copii de peste 4 ani.