Defend your childhood! Jucării hand made din lemn natural, pentru copii cu vârsta 4+ ani. Replici adaptate după modele de arme clasice, ce funcționează pe bază de mecanism cu elastic. Cartușele sunt elastice din cauciuc ce se folosesc pentru legarea bancnotelor: diametru: 50 mm, grosime: 1.5 mm.


Preț: stoc - 1buc

Henry rifle - carabina cu levier

O pușcă cu levier este o armă de foc ce folosește un levier situat în preajma gărzii trăgaciului (de multe ori unit cu aceasta), pentru a introduce un nou cartuș în chiulasa țevii când acesta este acționat. Proiectata de Benjamin Tyler Henry în 1860, carabina a fost produsa în Statele Unite de către compania New Haven Arms. Pușca Henry are încărcătorul tubular sub țeavă, în loc să fie înăuntrul patului, o tendință care de atunci a continuat în majoritatea armelor cu încărcător tubular. Se putea incărca cu 16 cartușe. Din cauza marii cadențe de tragere și lungimea lor mai mică decât majoritatea puștilor cu zăvor, puștile cu levier continuă să fie arme de vânătoare populare, în special pentru distanțe mici și mijlocii în păduri, preerii sau desișuri. Puștile cu levier mai sunt folosite în număr limitat de către paznicii de penitenciar în Statele Unite, precum si de către pădurari în diverse țări ale lumii.

Jucăriile sunt confecționate din placaj de fag de 4 mm grosime, tăiate la laser și asamblate manual. Sunt realizate integral din lemn, iar mecanismul interior este angrenat de elastice ce se găsesc cu ușurință la orice magazin de birotică.

Drept muniție se folosește același tip de elastic (de cauciuc), din cele ce sunt întrebuințate și la legarea bancnotelor: diametru elastic: 64 mm, grosime cauciuc: 1.5 mm

Se pot încărca 5 elastice, distanța de tragere este de 8m.

Dimensiune jucărie:

  • Lungime 97cm,  lățime max. 11cm, min. 3cm,  grosime 3cm
  • Greutate 695g

Potrivit pentru copii de peste 6 ani.